Ridefysioterapi / Hvordan foregår ridefysioterapi?

Hvordan foregår ridefysioterapi?

Ridefysioterapi er fysioterapi med hesten som "terapeutisk redskab"
Hestens bevægelse er det centrale i behandlingen.
 
For at sikre at træningen tilpasses til rytterens behov og formåen skal der være en uddannet ridefysioterapeut til at sikre at træningen tilrettelægges korrekt.
 
For at sikre at træningen foregår under sikkerheds og dyrevelfærdsmæssigt forsvarlige forhold skal der ligeledes være tilknyttet en handicaprideinstruktør, til at kontrollere håndtering af hesten og ridetekniske forhold samt instruktion af rytteren.
 
Ud over ridefysioterapeut og handicaprideinstruktør er der et passende antal dygtige hjælpere tilknyttet hvert hold, til at trække hestene osv.
Der er en hjælper tilknyttet hver hest så rytteren ikke nødvendigvis skal koncentrere sig om at styre, men kan koncentrere sig om at sidde korrekt og lige på hesten for at få det bedste udbytte af træningen.
 
Opsidning og afsidning på hesten sker roligt og bekvemt via en rampe i ridehallen. Nogle ryttere har behov for at blive liftet op på hesten. Vores heste er trænede til at kunne stå under liften og gøre op- og afsidning til en nem sag.
 
Hvis rytterens fysiske formåen og vejrforholdene på dagen tillader det, rider vi ud i naturen.
Hestene har en naturlig fremdridt og glæde ved at bevæge sig i naturen, og dermed overfører de endnu mere bevægelse til rytteren.
For mange rytter som fx er kørestolsbrugere og ikke til hverdag har mulighed for at komme ud i naturen er disse rideture en kærkommen mulighed for at få frisk luft, sollys og fornemme årstidernes skiften.
 
 
Møllebækgaard Handicaprideskole | Skovvej 10, Hee, 6950 Ringkøbing - DK | Tlf.: 29643776